torsdag 14 februari 2013

ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΗΚΑ




2013-02-14, 16:55,+1ᴼC, Molnigt 0° -1° SO3 m/s, Uppsala Sverige, Solen upp kl. 07:29 Solen ned kl. 16:38, Ζεύημαρ νεφελώδης χιών, Thursday cloudy snowing, torsdag molnigt snöigt.

Του Ανδρέα Τ. Λουκά


ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ Σ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑ ‘ΠΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε χθες τον Πρόεδρο Χριστόφια στον απολογισμό στον οποίο θα προβεί για την πενταετή θητεία του στην Προεδρία της χώρας, «να πει και μια συγγνώμη», προσθέτοντας πως αυτοί που έχουν την εντύπωση ότι έχουν το αλάθητο είναι αυτοί που θα επαναλάβουν τα λάθη και είναι πιο επικίνδυνοι, για να προσθέσει πως εκείνοι που έχουν την τόλμη να κάνουν αυτοκριτική και να παραδεχτούν δημόσια ότι διέπραξαν λάθος είναι εκείνοι που δεν θα διαπράξουν ξανά το ίδιος λάθος.
Αναφερόμενος στον απολογισμό στον οποίο θα προβεί την ερχόμενη Τετάρτη ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο οποίος μιλούσε απόψε στην Πανεπαρχιακή συγκέντρωση Κερυνειωτών στη Λευκωσία, κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να «κάμει και καμιά αναφορά και στο Μαρί και στα παρεπόμενα από το Μαρί» και κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια κατά τον απολογισμό «να πει και μια συγγνώμη»…………
______________________________________________________________________

Το πιο κάτω κείμενο, το απευθύνω κυρίως στους Κερυνειώτες συνεπαρχιώτες μου, αλλά βέβαια και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες της Κύπρου. Και αφορμή παίρνω από το πιο πάνω απόσπασμα από την ομιλία που εκφώνησε στην συνάθροιση Κερυνειωτών στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα της Λευκωσίας ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πολύς Νίκος Αναστασιάδης. 
Ζήτησε το λοιπόν ο κ. Αναστασιάδης, ανεβασμένος στο βήμα, μπροστά σε παραληρούντες Κερυνειώτες, από τον Χριστόφια, κατά τον επικείμενο απολογισμό της Προεδρίας του, να απολογηθεί στον Κυπριακό Λαό, « προσθέτοντας πως αυτοί που έχουν την εντύπωση ότι έχουν το αλάθητο είναι αυτοί που θα επαναλάβουν τα λάθη και είναι πιο επικίνδυνοι, για να προσθέσει πως εκείνοι που έχουν την τόλμη να κάνουν αυτοκριτική και να παραδεχτούν δημόσια ότι διέπραξαν λάθος είναι εκείνοι που δεν θα διαπράξουν ξανά το ίδιος λάθος».
Δηλαδή, ο «αναμάρτητος» Αναστασιάδης, ο οποίος ΔΕΝ ζει σε γυάλινο σπίτι, πετροβολά τον Χριστόφια!!!!! Και εγώ δεν έχω καμιά αντίρρηση ο Χριστόφιας να «να πει και μια συγγνώμη», επειδή χίλιες συγνώμες είναι που χρωστά στον Κυπριακό Λαό, αλλά εντίμως θα συγχωρούσα κιόλας τον Αναστασιάδη, αν άκουγα και έβλεπα τον ίδιο να ζητά γονατιστός συγνώμη από τον Κυπριακό Λαό όχι μόνο για τον πολιτικό βίο και την πολιτεία του μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα για τα όσα τραβήξαμε από τον ίδιο και από την περί αυτόν ομοχειρία κατά την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2002, όταν ο Ντε Σότο τους παρέδωσε το σχέδιο Ανάν, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! Να απολογηθεί για τις ύβρεις του εναντίον μας (μας αποκάλεσε και «γκρίζους λύκους» του Νότου, επειδή διαδηλώναμε εναντίον του σχεδίου Ανάν έξω από το Προεδρικό……), τους εκβιασμούς και τις απειλές και τις βρισιές, και προπάντων για τις συμμαχίες του με τα ξένα συμφέροντα, εναντίον των συμφερόντων του Κυπριακού Λαού.
Υπενθυμίζω στους συνεπαρχιώτες μου πως το σχέδιο Ανάν (το οποίο «δεν εφαρμόστηκε για να αποδειχτεί ανεφάρμοστο» κατά τον Αναστασιάδη, ώστε «να ζητήσει γι’ αυτό συγνώμη»!!!!), προνοούσε, η επαρχία Κερύνειας να παραμείνει εσαεί υπό τούρκικη κατοχή και εμείς αιώνιοι πρόσφυγες…..  
Και μην ξεχνάτε πως μέχρι πριν έξη μήνες ο Αναστασιάδης και ο κουγκάς τότε του ΑΚΕΛ Κάρογιαν, σύμφωνα με δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ήσαν οι βασικοί συμπαραστάτες του Χριστόφια ΣΕ ΟΛΑ! Και στο πολιτικό και στο οικονομικό! Γι’ Αυτό και το ΑΚΕΛ μιλά σήμερα για τις μεταλλάξεις τους……
Και ειδικά για όσους ΔΗΚΟϊκούς επέλεξαν να πειστούν από τον σημερινό κουγκά του Αναστασιάδη, τον καρεκλο-Κάρογιαν, πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι εκείνη η περίφημη δήθεν «δεσμευτική» συμφωνία που υπέγραψε αυτός ο κύριος με τον Αναστασιάδη, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δημιούργημα των επικοινωνιολόγων τους, το οποίο μοναδικό σκοπό έχει να σας παραπλανήσει για να υφαρπάσουν την ψήφο σας!!!! Στον Ντάουνερ άλλα υποσχέθηκαν!!!! Και μετά τις εκλογές θα τα ξαναπούμε αν παρ’ ελπίδα τον κάνετε πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα τα πούμε βέβαια, και θα θρηνήσουμε μαζί…….
Έχουμε υποψήφιο, που θα μας οδηγήσει με αξιοπρέπεια στο μέλλον. Εκείνος που στάθηκε αταλάντευτα δίπλα στον Τάσο Παπαδόπουλο, παρά τις ωμές και ξεδιάντροπες απειλές του οδοστρωτήρα…..Και αυτός είναι ο Γιώργος Λιλλήκας!

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ
5+1 μέτρα Λιλλήκα για επιτόκια και καταχρήσεις τραπεζών
Ένα τολμηρό και ολοκληρωμένο πακέτο ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ που θα τερματίζει την ακραία εκμετάλλευση και τις υπερχρεώσεις τραπεζών εις βάρος πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατέθεσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας. Οι έξι προτάσεις Λιλλήκα αφορούν:
•Το όριο του κυμαινόμενου επιτοκίου που επιβάλλουν οι τράπεζες. Με την εφαρμογή του μέτρου «δεν θα εναπόκειται πλέον η αυξομείωση του επιτοκίου στην πλήρη αυθαιρεσία των Τραπεζών».
• Εισάγεται ποινική ρήτρα για τους τόκους υπερημερίας και «δεν θα επιτρέπεται η επιβολή τόκων από τις τράπεζες για μοναδικό λόγο ότι ο χρεώστης αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου του».
• Απαγορεύεται η μονομερής τροποποίηση των όρων του δανείου «κατά τρόπο που να προκαλείται ζημιά στον οφειλέτη ή να προκαλούνται νέα βάρη σε αυτόν».
• «Θα απαγορεύεται η περαιτέρω επιβάρυνση του χρεώστη είτε με αύξηση του επιτοκίου, είτε με οποιεσδήποτε περαιτέρω χρεώσεις πάσης φύσεως» εκτός από ειδικές περιπτώσεις που καθορίζονται ρητά.
• Εφαρμόζεται η νομοθεσία «περί Καταχρηστικών Ρητρών σε Καταναλωτικές Συμβάσεις που ψηφίστηκε το 1996 (!) αλλά στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτή οι επιβαρυντικές για τον οφειλέτη ενέργειες των τραπεζών θα απαγορεύονται και δεν θα ισχύουν».
• Δημιουργείται Επιτροπή Άρσης Καταχρηστικών Προνοιών «η οποία θα εξετάζει τις τραπεζικές συμβάσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Πολίτη».
Με τις προτάσεις αυτές, τόνισε ο κ. Λιλλήκας, στηρίζονται οι οικογένειες που ανήκουν στη Μεσαία Τάξη, στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, αλλά και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar