tisdag 3 juni 2014

70 Ἒτη μετά τὸ ἒγκλημα ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων τῆς Στιμάγκας Κορινθίας



2014-06-03, 21:29, +1213° °C, Uppsala NO 4 m/s Ἀνατολή Ἡλίου Solen upp kl. 03:37 Δύσις Ἡλίου Solen ned kl. 21:58. Ἂρημαρ μᾶλλον συννεφιά νεφελώδης βροχερός, tisdag halvklart klart molnigt regnigt, Tuesday cloudy rainy.
Τὸ ἐτήσιον μνημόσυνον τῶν θυμάτων τῶν Κομμουνιστῶν εἰς Στιμάγκαν Κορινθίας

Το πρωί της Κυριακής, έγινε στην Στιμάγκα Κορινθίας, το ετήσιο μνημόσυνο των 813 των κομμουνιστών που δολοφονήθηκαν το 1944. Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. Διοργανωτής της εκδηλώσεως ήταν ο Εθνικός και Πατριωτικός Σύλλογος ¨Ευαγγελίστρια, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που τόνισε ότι,
«οι οργανώσεις ΕΑΜ και ΕΛΑΣ , πίσω από τα επίθετα «Εθνικός» και «Ελληνικός», υπέκρυπταν τους αληθινούς τους στόχους. Πίσω από τις γεμάτες πατριωτισμό ονομασίες κάλυπταν τους αληθινούς και φρικτούς στόχους του Διεθνούς Κομμουνισμού. Ήθελαν να διώξουν τους ξένους Κατακτητές και να πάρουν αυτοί την θέση τους ως όργανα του Διεθνούς Κομμουνισμού. Έτσι, αφού παρέσυραν χιλιάδες Έλληνες και τους μετέτρεψαν σε συνενόχους των σχεδίων τους, από τα μέσα του1943 επιτέθηκαν και εξόντωσαν με κάθε τρόπο όσους έβλεπαν ως εμπόδιο του ανθελληνικού τους στόχου. Εδώ στην Κορινθία, όπως και σε πάμπολλες περιοχές της κατεχομένης Ελλάδος, είχαν δημιουργήσει Στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης των Ελλήνων πατριωτών. Το ξέρουμε εμείς οι νεώτεροι από τις φρικτές μαρτυρίες των παλαιοτέρων για το τι συνέβαινε στον Φενεό, στο Αγιονόρι και στην Στιμάγκα, σε αυτούς τους σύγχρονους τόπους Μαρτυρίου του Ελληνισμού. Εδώ στην Στιμάγκα, υπολογίζονται σε 813 τα θύματα των ξενοκίνητων Κομμουνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, ιερείς, υπάλληλοι, νοικοκυρές, παλιοί πολεμιστές της Μικρασίας και του 1940 οδηγούνταν εδώ για βασανιστήρια και εξόντωση. Ήταν ένα τεράστιο έγκλημα εναντίον της Ελληνικής Φυλής, αν και η Ιδεολογική Τρομοκρατία που έχει επιβληθεί στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες έχει θάψει τον τόπο αυτό του Μαρτυρίου».

Στεφάνια κατέθεσαν η κ. Βασιλική Θεοδώρου-Μπερτσεκά, εις μνήμην του μάρτυρος Ιερέως πατρός της Νικολάου, ο τ. Δήμαρχος Φενεού καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καπέλλος εκ μέρους των θυμάτων Φενεού, ο κ. Ιωάννης Μπουγάς, εκ μέρους των θυμάτων Ελληνοχωρίου, εκ μέρους των θυμάτων Νεμέας ο κ. Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος, του Άσσου Κορινθίας ο κ. Ιωάννης Τσεσμετζής, του Αγιονορίου ο κ. Ευάγγελος Τσούμπας, του Βέλου ο κ. Ανδρέας Τσελώνης, του Κρυονερίου ο κ. Δημήτριος Πάγκας , των θυμάτων Μεσσηνίας και Ηλείας ο Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Ν. Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας, του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής Κορινθίας ο κ. Κωνσταντίνος Τζας και Χρυσής Αυγής Νεμέας ο κ. Νίκος Ματζώρος.
PlatonAfHellas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar