lördag 28 juni 2014

27 Ἰουνίου 2014, Ὀδυσσεύς Χατζόπουλος, ὁ Κάκτος, ἀπῆλθεν εἰς τὴν Αἰωνιότητα2014-06-27, 23:50, +10°C, Uppsala 16° O 2 m/s Solen upp kl. 03:29 Solen ned kl. 22:15. Ἀφροδίτημαρ μᾶλλον συννεφιά αἲθριος νεφελώδης, fredag halvklart klart molnigt, Friday clear cloudy.

ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
δυσσεύς Χατζόπουλος, φίλος τ Αωνιότητι. προσφορά το δυσσέως Χατζόπουλου ες τν λληνικήν κοινωνίαν εναι ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ. Κα μέσω το ΚΑΚΤΟΥ. γνώρισα τν δυσσέα ες τν Θεσσαλονίκη τ 1995, ταν διος παρουσίαζε σους τίτλους ρχαίων εχεν κδόσει, ως τότε, περίπου 700 τίτλους (π 6.000 ως σήμερον).
πενθυμίζω τι ο γεννηθέντες μεταξύ 1932 - 1949, ο καταδικασμένοι π
το γγλικογερμανικο Συμβολαίου μίσους κατ το λληνικο Λαο, μς γκαταλείπουν μ διαβήτη, καρδιακάς παθήσεις, κλπ...
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος έφυγε το πρωί της Πέμπτης από τη ζωή στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες,σε ηλικία 73 ετών.
Γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1959. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και μουσική και το 1960 εξέδωσε το πρώτο του περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών τον «Ηνίοχο». Το 1975 ίδρυσε τις εκδόσεις «Κάκτος» και μέχρι το 1991 εξέδωσε γύρω στα 2.800 βιβλία, χωρίς να τύχει ή ζητήσει ποτέ κρατική ή ιδιωτική επιχορήγηση. Ανάμεσά τους, πολλές σειρές επιστημονικές φαντασίας, δοκίμια, ελληνική και ξένη λογοτεχνία (Μίλλερ, Όργουελ, Έσσε), βιβλία-ντοκουμέντα καθώς και ιστορίας όπως την περίφημη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου,
Στις εκδόσεις του «Κάκτου» κυρίαρχη θέση έχει η σειρά που άρχισε να εκδίδεται από το 1991 με τίτλο «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία οι Έλληνες», στην οποία δημοσιεύονται -για πρώτη φορά στον κόσμο- όλα τα έργα όλων των συγγραφέων της ελληνικής αρχαιότητας. Η σειρά, που αριθμεί μέχρι τώρα τους 700 τόμους, βραβεύτηκε το 2000 από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence στη Γαλλία ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της εποχής μας καθώς και από το Ίδρυμα Πιερίδη το 2002 στην Κύπρο. Επίσης το 2004 ο ίδιος ο εκδότης παρουσίασε τους «Έλληνες» στην Κούβα, στο Μουσείο Τεχνών της Αβάνας.
Ε.Μ.
efsyn.gr

Πάλεψε με το Σάκχαρο πολλά χρόνια, και πέθανε το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ο εκδότης του «Κάκτου», Οδυσσέας Χατζόπουλος.
 Ο Οδυσσέας  γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα. Τελείωσε το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1959. Το 1960 εξέδωσε το πρώτο του περιοδικό Γραμμάτων και Τεχνών στον «Ηνίοχο». Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και μουσική. Το 1974 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «Κάκτος». Κυκλοφορήσει 6.000 τίτλους.
Κύριο έργο του η σειρά «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.Οι Έλληνες», με προγραμματισμό να δημοσιευθούν μεταφρασμένα και σχολιασμένα - για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς - όλα τα έργα όλων των συγγραφέων της ελληνικής αρχαιότητας. 
 Η σειρά αυτή, βραβεύτηκε τον Απρίλιο του 2000 από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence στη Γαλλία ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της εποχής μας, και αργότερα, τον Οκτώβριο του 2002, από το Ίδρυμα Πιερίδη, στην Κύπρο.
Δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει.
Simone Le Baron Paris
Ο Οδυσσέας είχε βρει τον τίτλο "Μία Γαλλίδα για την Ελλάδα" για το βιβλίο που έγραψα στα ελληνικά και που βγήκε σαν σήμερα πέρυσι. Λες ότι δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει αυτό που ήθελε, πιστεύω ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ ένα τέτοιο έργο διότι ο Ελληνισμός δεν έχει τέλος. Θα το συνεχίσουμε όλοι μαζί, το επόμενο βιβλίο μου πάλι στον Κάκτο θα δημοσιευθεί. Ο νεοφιλελληνισμός προσπαθεί να συνεχίσει τον Ελληνισμό με τους Έλληνες. Στο βιβλίο μου του έχω αφιερώσει 10 σελίδες. Ο Οδυσσέας βρίσκεται πλέον στο Πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων.
800.000 ευρώ ζητά το κρατίδιο της Βαυαρίας από τις εκδόσεις Κάκτος για την επανέκδοση του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ, ‘’ο Αγών μου’’. ‘’Εγώ δεν είμαι σαν τους πολιτικούς. Δε θα παραδοθώ εύκολα’’, δηλώνει ο εκδότης του Κάκτου, Οδυσσέας Χατζόπουλος στο www.koutipandoras.gr.

Η κηδεία του Οδυσσέα Χατζόπουλου θα γίνει την Τρίτη 1η Ιουλίου στις 16.30, από το Τρίτο Νεκροταφείο Αθηνών.
PlatonAfHellas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar