tisdag 17 juli 2012

HELLAS HAR GJORT SITT I EUROZONEN

HELLAS HAR GJORT SITT I EUROZONEN
2012-07-18, 00:52, 10C, Ἓρμειον ἦμαρ βροχερός,  Wednesday rain, onsdag regn.
(Versionen på svenska. The english is coming. Tὸ Ἑλληνικό κείμενο ἀκολουθεῖ)
Hellas har gjort sitt i Eurozonen. Ju fortare statsmakterna i Aten förstår det desto fortare kan landet komma ut ur krisen. Det hellenska folkets tålamod drivs på reservtanken. En verklig explosion är att vänta. De utlovade reformer kräver väldigt lång tid, tid som inte finns. Tid som brann upp av mordbränderna och skogsödeläggelse de senaste 40 år. Tid roffades utav reptiler, vampyrer och blodsugare. Att skuldsätta 85 % av det hellenska folket för en korruption och ett landshaveri utan motstycke går inte hem. Elchocken som Merkel och övriga naziavkommor har orsakat de senaste åren börjar avta.
Liberaler, ”socialister” och kommunister hand i hand har sedan 1977 lyckats det som landsfiender skulle kunna drömma om: att köra Hellas till botten, ställa sina medborgare till förfogande för slavmarknaden, och auktionera landets rika resurser och kulturen; att misskreditera de europeiska språkens urmoder, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ det hellenska språket.

Det finns inget återvändo. För vilka som helst statsmakter i Aten finns det enbart två alternativ. Antingen väljer de att tvinga det hellenska folket till svält och utvandring, auktionera mark, land och hav billigt, samt landsresurser och statliga bolag, antingen kapitulerar de och lämnar stora landsregioner till ”nybildande småstater” samt överger Aigaion, eller tar stöd av det hellenska folket och sakta överger euron, stänger landgränserna, river åtstramningspaketen och beskattar offshore spekulanterna. Tillväxt kräver en ny företagaranda. Kräver produktion och nyskapande och det finns enorm vilja för detta. Att sakta införa Drahmas kommer att medföra en kraftig importminskning. Genom att frysa lånen, men med en avbetalningsplan som ska passa tillväxtökningen skulle vända det ekonomiska läget. Det räcker om Hellas är med i EU för att säkra sina territoriala gränser men samtidigt skulle det öppna för alternativa samarbetsformer och nya samarbetspartners, som Norge, Ryssland, Argentina, Brasilien, Japan, Kina osv.
Merkel och hennes giriga kumpaner har förlorat. I dagens Hellas finns knappast någon politisk enhet, företag som vill ha någon form av samarbete med Merkel & co. Spelet är över, och det spelar ingen roll hur mycket de försöker hota Hellas via deras allierade Turkar m fl. Deras girighet kommer givetvis att kosta Tyskland mycket men tro inte på att någon från Sydeuropa skulle vara så dum att betala med sitt liv. Spelet är över.

artikel, replik.
Skandinavien och Sverige har ingenting med attacken mot Sydeuropa
Landet Hellas, ”Grekland”, är inte till salu.
Turerna kring ”Grekland” och EU är många. Först kom Anders Borgs ”Grekland kommer att tvingas lämna Euron”, sen kommer detta ”vi måste ta ansvar för Grekland”. Men det är dags att det bli slut på daltande. ”Grekland” är inget land som har drabbats av en total naturkastrof eller hamnat i ett krig och är ockuperat. Därutöver ”grekerna” är inga barnungar i sandlådan som behöver barnvakt. Det är lekfärdigt i sandlådan. Nu krävs det ansvar av folkpolitiker.
Varför gick det så illa?
Debattörerna Göran Färms (S) och Olle Ludvigssons (S) menar väl för Grekland med deras inslag men först bör en del detaljer klargöras innan EU och Norden delges ett ansvar.
Europa och SAP:s politiker bör någon gång förstå att Familjen Papandreou, Andreas & Sons och deras parti det ”socialistiska” PASOK, har under de senaste 35 år fört det ”grekiska” folket bakom ljuset. De har helt enkelt ljugit gång på gång för att stjäla folkets förtroende och röster. För precis 23 år sedan anklagades Andreas Papandreou för korruption och en skandalrike politik, under sommaren 1989. En samlingsregering bestående av ND, högeralliansen (46 %) och vänsterkommunisterna SYN (12 %). Där även PASOK (38 %) var inbjuden med 4 ministerposter. Det spekulerades om det ljuva livet (hundratals miljarder drahmas i fester och konferenser). Under PASOK styret 1981- 89 tvingades 97 stora företag stänga eller fly utomlands – de 7 största under ett enda dygn -. Företag ”socialiserades” för att monteras ned. Plötsligt statsapparaten, som var överfylld med sina 150 000 anställda 1981, tredubblades! Via PASOK medlemskap fördes in hundratusentals arbetslösa in till statsapparaten. Urbaniseringen accelererade. Jordbruket tömdes av manskap och Kostas Simitis (premiärminister senare mellan 1996 – 2004), Akis Tzohatzopoulos (sitter anhållen) och deras medarbetare fick rejält påslag i fickan av schweiziska, nederländska eller tyska företag (det gäller även vapenindustri). Den inhemska produktionen övergavs. Företagarna flydde. Rederierna bytte adress från Peiraius till London, samt flaggade de ut över 3 000 fartyg (av ca 5 000) till Panama, Liberia medan av de över 50 000 sjömän blev kvar drygt 15 000. Pensionskontot tömdes. De ljög om budgeten och underskottet. De tog ett underskott 1981 på 18 % och lämnade det, 1989 i höjden på över 80 %. Det tog 2 år för att kartlägga det. Idag offshore företagen omsätter över 500 miljarder euro per år. Skatteintäkterna är små.
De ljög om allt. De blev mutade av alla. De förde in i landet gamla militära system som nya. I augusti 1989 kördes till brand över 25 miljoner personakter av medborgarna. Flera spioncentra stängdes ner (som telefonbolagets spioncentrum i mitt i Aten där över 300 politiker avlyssnades). I det politiska kaoset som rådde då den oheliga alliansen höger och vänster gav upp. Statsmakterna, samtliga politiska partier gjorde klart att de brydde sig bara om de 10 – 12 % stats och kommunanställda. Likväl de rika brydde sig bara om sina rikedomar. Arbetslösheten, fattigdomen ökade med tiden. Fram till 2004 ökade stadigt importen av förnödenheter, baslivsmedel, enkla produkter. Genom att manipulera ett dolt, 60miljarders, underskott, leddes landet in till eurozonen utan folkomröstning, 2001. Denna ohållbara politik fortsatte även under ND: s tid, 2004 – 2009. Idag importeras 80 % av produkterna, samtidigt som priset är i snitt över 30 % än priserna i övrig Europa, medan lönerna år 2009 har legat på under 30 % av snittet i EU. Att acceptera de senaste årens åtstramningspaket innebär att död på det hellenska folket.
Skandinavien har ingenting med attacken mot Sydeuropa
Att nu Göran Färms (S) och Olle Ludvigssons (S), försöker i sin debattartikel ”Vi måste ta ansvar för Grekland och Europa” dra in Sverige i en tysk paranoia håller jag inte med. De skriver i sin debattartikel att ”den Krisen beskrivs allt oftare som en sydeuropeisk sjukdom som Nordeuropa – med Tyskland och Sverige i spetsen – inte har med att göra”.
För det första är det helt obefogat att dra in Nordeuropa och Sverige i debaclet Tyskland – Sydeuropa. Skandinavien och Sverige har ingenting med Tyskarnas och Deutsche Bankens många olika övergrepp, kränkande attityd mot Sydeuropa speciellt mot Hellas samt de oacceptabla ockerräntor som de utsätter Italien, Spanien, Portugal och Hellas.
Sverige, förresten, är inte med i eurozonen och inte har stor byteshandel med Hellas – och inte ”Grekland”, ”Griechenland”, eller ”Greece” -. Det handlar inte alls om nationalistiska tendenser. Snarare om bristande vilja för respekt. Hellas är inget tyskt närområde.
För det andra kan någon hävda att en negativ attityd mot Tyskland kan drabba även Sverige. Jag håller inte med. Hellas, ”Grekland” är i praktiken utanför eurozonen (men inte utanför EU) och så fort de etablerar sin valuta desto snabbare kommer de att andas frisk luft. Visst kan Sverige vara ett exportland men var det mening med EU att gruppera vissa länder som exportländer och andra som importländer? Ska Hellas få acceptera en totalimport, även för jordbruksprodukter (över 70 % idag) där 1977 exporterade landet över 80 %? Hur löjlig egentligen låter Kristin Lagarde när hon ironiserar landet för ”de utsökta tomaterna”, då över 70 % är nederländska eller spanska tomater bl. a?
Visst krävs det att ”statsapparaten och skattesystemet genomgår en grundlig renovering” men för att (S) debattörernas förslag ska få vara meningsfulla borde EU verka t.ex. för att Hellas ska vara självförsörjande i jordbruks-, kött- eller mjölkprodukter och inte som de har agerat sedan 1981. Och inte som t.ex.1986 när de godkände en gräns på 118 gram i mjölkproduktion per dag och invånare! En av hundratals korrupta agenter till europeiska företag, Kostas Simitis, var med då i spelet.
Folkets vilja och Demokratin negligeras ständigt
För det tredje, den nya koalitionsregering är inte på något sätt bättre än de som har suttit i makten sedan den 5/10-2009. Denna regering representerar inte heller folkets vilja och inte heller har tillräcklig majoritet för att hantera ”Nationella frågor”, där enligt existerande grundlag behövs ett stöd av minst 2/3 av folket. Denna ”fusk majoritet” av 48 % procent har inget mandat att styra landet i nuvarande krissituation. Landet Hellas behöver en annan regering med verkligt folkligt stöd. Även den nya regeringen består av tre partier som gick ut till väljarna med falska incitament. ”Att förhandla om besparingsåtgärderna”, ”att se till att landet har en regering” osv. D.v.s. att fortsätta med samma politik som 82 % av folket fördömer och avfärdar sedan två år tillbaka i de sakliga opinionsmätningarna.
Samtidigt verkar det som om Demokratin i EU är en bannlyst vara. Nödvändiga folkomröstningarna lyser med sin frånvaro, liksom en saklig debatt kring tre viktiga frågor. 1. Att skydda landets territorium, landets suveränitet, landets naturtillgångar, skog, mark och hav. 2. Att anta en plan för att hantera befintlig statsskuld och tillsätta en nationell kommitté för detta ändamål. 3. Att genomföra genomgripande reformer för att göra om den urvattnande statsförvaltningen till förmån för medborgarnas behov i samspel med befintlig lagstiftning och landets Grundlag.
”Grekland är nu inne på sitt femte år i en katastrofal ekonomisk tillbakagång”, hävdar G. Färms (S) och O. Ludvigssons (S), men så är inte fallet. Karusellen började med G. Papandreous STORA LÖGNER inför valet den 4/10-2009. ”DET FINNS PENGAR”. Den oduglige demagogen gick inte ens in för att förhandla om landets skuldbetalningar i december 2009.
2009, och för 17 miljarder euro drog han landet, den 23/4-2010, ut till en vansinnig karusell i världsmarknaden. Bankirerna ville sig in till euro via den svaga länken: ”Greece” på Wall Street. Det hade Wall Streets Journal framhävt. Med andra ord G. Papandreous chefer ”gav order” till honom att agera som han gjorde. Han hade inget mandat av folket, likväl hans far Andreas Papandreou inte hade heller när han på 80 – talet drev han landet in i skuldfällan och praktiserade det ”ljuva livet” med enorma underskott, en politik som nästkommande regeringar fortsatte med till september 2009. En rad förlag och kraftåtgärder av K. Karamanlis i september 2009 avfärdades som orättvisa. Folket var inte med. Det hellenska folket elchockades och många förstår inte fortfarande varför och vad gjorde för fel, när de gjort allt rätt, för att förtjäna en tiggares öde!
Vi som varnade för Goldman Sachs ”socialister” G. Papandreou och hans likasinnade i Europa, att redan 2005 planerade de en rad ”attacker” kallades vi för ”skeptiker”, ”konspirationsteoretiker”, ”fascister”, ”chauvinister” eller ”nationalister”. Det som har inträffat dock har infriat våra farhågor och bevisat att huvudaktörerna i finansvärlden vill komma åt euro och EU, men har inte lett till att folket har enats emot eländet.
Hellas ”Grekland” som landet egentligen heter kan och hellenerna orkar. De lyckades 1948 – 58 bygga upp ett nytt banksystem från scratch när allting låg i ruiner efter kriget och ockupationen mot Nazityskland 1940 – 44 och inbördeskriget 1947 – 49.
En folklig regering skulle t.ex. kräva 517 -580 miljarder euro krigsskadestånd av Tyskarna som uteblivit. Skadestånd för hundratals nedbrända byar, för de 550 000 miljoner döda, de över 2 miljoner som dog till följ av ockupationen. Skadestånd för 100 % förstörelse av infria strukturen och 75 % av broförstörelser. Resterande återbetalning av de 162 miljarder som Nazityskarna tog den 14 mars 1942. Att föra tillbaka till landet 8 000 stulna antika föremål.
När tyskarna fortfarande betalar skadestånd för de utsatta Judarna bör även Hellas och hellenerna äntligen få sin del. Det är av ringa betydelse att t.ex. Siemens som har orsakat en skada på 2 miljarder på 2000 – talet och tvingas skänka bara några smulor. Tyskarna och tyska företag fortsätter vålla Hellas ekonomisk skada.
Flera stora oljeföretag slås nu om att börja utvinna olja- och gasfyndigheterna i hela Hellas. Statsmakterna i Aten teg om dessa enorma fyndigheter sedan 1965. Allt som händer i sydöstra Europa händer just för dessa olja- och gas fyndigheter, men varför bör det hellenska folket svälta ihjäl sig och att landet plundras och brännas ned för? Borde inte därtill landets gränser bevakas på så sätt för att ge medborgarna ett bra skydd?
PlatonAfHellas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar